A hamumentes szűrőpapírok nagy tisztaságú cellulózból készülnek, melyek különösen alkalmasak kvantitatív és gravimetriás elemzésekhez. A gyártás során savas mosást alkalmaznak, mely biztosítja az extrém alacsony, 0,01% hamutartalmat. Az alfa-cellulóz tartalom kb. 95%.

Terméktípusok

A kvalitatív szűrőpapírok alapanyagai azonosak a hamumentes szűrőpapírokéval és mindenek előtt általános laboratóriumi alkalmazásra készülnek. A hamutartalom ezeknél a típusoknál átlagosan 0,1% körüli, az alfa-cellulóz tartalom  pedig mintegy 95%.

Terméktípusok

Az üvegszálas szűrők gyors szűrést tesznek lehetővé és ugyanakkor igen nagy retenciós képességgel rendelkeznek. A gyártás boroszilikát szálakból történik, ezáltal a legtöbb szerves és szervetlen oldószernek ellenállnak (kivétel: HF típus). Az üvegszálas szűrőtermékek különösen alkalmasak a levegő portartalom mérésére, az extrém alacsony fémtartalmú kvarcszálas típusok pedig (MN QF-10) fémnyomok analitikai vizsgálatánál is előnyösen alkalmazhatók.

Terméktípusok

Elsősorban technikai szűrésre szánt papírok, mint pl. általános laboratóriumi és ipari szűrések. Típusai rendelhetők ívekben, tekercsben, kör alakú, redősre hajtogatott formában vagy akár egyedi méretben és tulajdonságokkal, a felhasználó igényei szerint.

Terméktípusok

Itt találhatóak a különböző egyedi tulajdonságokkal rendelkező szűrőpapírok csoportja: blotting technikához, fáziselválasztó papírok, foszfátmentes papírok, talajvizsgálathoz, szűrővatták, felületvédő papírok, aktívszenes szűrőpapírok, fekete színű papírok, lencsetisztító papírok, stb.

Terméktípusok