Kvantitatív analízishez

A hamumentes szűrőpapírok nagy tisztaságú gyapot és nemes cellulóz alapanyagokból készülnek, melyek különösen a kvantitatív analitikai felhasználásra alkalmasak. A gyártás során alkalmazott savas mosás biztosítja az extrém alacsony, 0,01% hamutartalmat. Az alfa-cellulóz tartalom kb. 95%.

Terméktípusok

Kvalitatív analízishez

A kvalitatív szűrőpapírok alapanyagai azonosak a hamumentes szűrőpapírokéval és mindenek előtt általános laboratóriumi alkalmazásra készülnek. A hamutartalom ezeknél a típusoknál átlagosan 0,1% körüli, az alfa-cellulóz tartalom  pedig mintegy 95%.

Terméktípusok

Üvegszálas szűrőpapírok

Az üvegszálas szűrők gyors szűrést tesznek lehetővé ás ugyanakkor igen nagy retenciós képességgel rendelkeznek. A gyártás boroszilikát szálakból történik, ezáltal a legtöbb szerves és szervetlen oldószernek ellenállnak. Az üvegszálas szűrőtermékek különösen alkalmasak a levegő portartalom mérésére.

Terméktípusok

Technikai szűrőpapírok

Ebbe a csoportba a technikai felhasználásra szánt szűrőpapírok találhatóak, mint pl. ipari szűrés. Ezek a típusok íves formátumban és tekercsben éppúgy elérhetők, mint kör alakra kivágva, sőt egy részük redősre hajtogatva is. Előzetes egyeztetés alapján egyedi tulajdonságokkal rendelkező, felhasználó-specifikus papírok is rendelhetőek.

Terméktípusok

Speciális papírok

Itt találhatóak a különböző egyedi tulajdonságokkal rendelkező szűrőpapírok csoportja: blotting technikához, fáziselválasztó papírok, foszfátmentes papírok, talajvizsgálathoz, szűrővatták, felületvédő papírok, aktívszenes szűrőpapírok, fekete színű papírok, lencsetisztító papírok, stb.

Terméktípusok