Kvantitatív, hamumentes szűrőpapírok

A kvantitatív, más néven hamumentes szűrőpapírok savval mosottak és rendkívül alacsony a hamutartalmuk (<0,01%). Izzítási maradék, gravimetriás vizsgálatok valamint szennyezésmentes szűrésre alkalmazzák.

Termékek:

NévSzűrési sebesség leírásaSzűrési sebesség [s]Retenciós kapacitás [µm]Tömeg [g/m²]Nedvesen is szilárdD [mm]
MN 1640 d, , , , , , , , ,
MN 1640 de, , , , , , , , ,
MN 1640 m, , , , , , , , ,
MN 1640 md, , , , , , , , ,
MN 1640 w, , , , , , , , ,
MN 1640 we, , , , , , , , ,
MN 640 d, , , , , , , , ,
MN 640 dd, , , , , , , , ,
MN 640 de, , , , , , , , ,
MN 640 m, , , , , , , , ,
MN 640 md, , , , , , , , ,
MN 640 w, , , , , , , , ,
MN 640 we, , , , , , , , ,

Kvalitatív, szűrőpapírok

A MACHEREY-NAGEL minőségi szűrőpapírjait, széles körben használják a rutin szűrési feladatokhoz. Széles választék retenciós képesség és szűrési sebesség tekintetében.

A kvalitatív szűrőpapírok, kiváló minőségű alapanyagból készülnek, ami biztosítja az egyenletes minőséget és megbízható elválasztást.

Termékek:

 

NévSzűrési sebesség leírásaSzűrési sebesség [s]Retenciós kapacitás [µm]FelületTömeg [g/m²]D [mm]
MN 1670, , , , , , , , , , , , ,
MN 1672, , , , , , , , , , , , ,
MN 1674, , , , , , , , , , , , ,
MN 615, , , , , , , , , , , , , ,
MN 616, , , , , , , , , , , , ,
MN 616 md, , , , , , , , , , , , ,
MN 617, , , , , , , , , , , , ,
MN 617 we, , , , , , , , , , , , ,
MN 618, , , , , , , , , , , , ,
MN 619, , , , , , , , , , , , ,
MN 619 de, , , , , , , , , , , , , ,
MN 619 eh, , , , , , , , , , , , ,

Üvegszálas szűrők

A MACHEREY-NAGEL üveg mikroszálas szűrői 100% boroszilikát üvegszálból készülnek (kivétel QF típus). Ez teszi lehetővé a finom szűrést és a nagy terhelhetőséget. Az üvegszálas szűrők alkalmasak az agresszív oldatok (erős savak vagy lúgok) illetve oldószerek biztonságos szűrésére.

A kötőanyag mentes típusokat általában gravimetriás meghatározásokhoz használják. A magas hő és kémiai stabilitás teszi alkalmassá őket az összes szuszpendált szilárd anyag illetve a levegőben vagy forró füstgázokban lévő részecskék gravimetriás meghatározásához.

A kötőanyaggal készült üvegszálas szűrőket, széles körben használják általános célú szűrésekhez. A szerves kötőanyag révén, nagy a mechanikai szilárdságúak és 200 oC-ig hőállóak.

Az MN QF-10 kvarcszálas szűrők, tiszta mikro kvarcszálakból készülnek, kötőanyag nélkül. Ideálisak fémnyomok elemzéséhez. Rendkívüli a hőmérséklet stabilitásuk, 950 oC. Kémiailag ellenáll, akár a savas gázoknak is, így tökéletes levegőben vagy forró füstgázokban lévő részecskék elemzéséhez.

Termékek:

 

TípusTömeg [g/m²]Szűrési sebesség [s]Retenciós kapacitás [µm]ElválasztásKötőanyagHőm. stabilitás
MN 85/220
MN 85/220 BF
MN 85/70
MN 85/70 BF
MN 85/90
MN 85/90 BF
MN GF-1
MN GF-2
MN GF-3
MN GF-4
MN GF-5
MN GF-6
MN QF-10

Elsősorban technikai szűrésre szánt papírok, mint pl. általános laboratóriumi és ipari szűrések. Típusai rendelhetők ívekben, tekercsben, kör alakú, redősre hajtogatott formában vagy akár egyedi méretben és tulajdonságokkal, a felhasználó igényei szerint.

Terméktípusok

Itt találhatóak a különböző egyedi tulajdonságokkal rendelkező szűrőpapírok csoportja: blotting technikához, fáziselválasztó papírok, foszfátmentes papírok, talajvizsgálathoz, szűrővatták, felületvédő papírok, aktívszenes szűrőpapírok, fekete színű papírok, lencsetisztító papírok, stb.

Terméktípusok