Az Automess GmbH. 1970-ben alapított, radioaktív sugárzásmérő műszerek és dózismérők gyártására szakosodott német cég. A különböző műszertípusok igen széles (1 nSv/h - 10 Sv/h) tartományban alkalmazhatók. A rendkívül robosztus és vízálló speciális alumínium öntvény műszerház lehetővé teszi a legmostohább körülmények közti alkalmazásokat is.

Az Automess műszerek alkalmazási területe széleskörű: az ipari sugárzásvédelemtől a kutatáson, munkavédelmen és a civil- és katasztrófavédelmen át, a tűzoltóságig. A sugárzás méréstechnika terén hosszú évek alatt gyűjtött tapasztalatok alapjain magas színvonalú fejlesztés és a legmodernebb technológiákon alapuló gyártás alakult ki a cégnél. Ennek köszönhetően az Automess már 1978-ban az gyártani kezdte az első hordozható, elemes működésű mikroprocesszoros sugárzásmérő műszert, a Szintomat 3164A-t.

1984-ben megjelent az első elektronikus dózismérő, a 219.1 típus, mely szintén mikroprocesszoros elektronikával rendelkezett. Azokon az alkalmazási területeken, ahol szükséges, az Automess műszerek rendelkeznek a német Fizikai Műszaki Szövetségi Intézet (PTB) minősítésével. 1995 óta DIN EN ISO 9001 és KTA 1401 szerint minősített az Automess cég tevékenysége.

Az Automess magyarországi képviseletet 1995 óta az Aktivit Kft. látja el.