VISOCOLOR talajkoffer PF-3 SOIL fotométerrel

A talajelemzés egyszerűvé válik

  • Könnyű minta előkészítés
  • Talaj tápanyagainak gyors értékelése
  • Kényelmes és megbízható helyszíni meghatározás

Ez a készlet a VISOCOLOR® talajkoffer (M931.601) fotométerrel bővített kiadása. A talajvizsgálat végrehajtásához szükséges valamennyi eszközt tartalmazza a mintatároló edénytől, a lapáton, a szintán és a mérlegen át, a különböző komponensek gyors méréséhez szükséges tesztkészletekig.

A koffer fő eleme a PF-3 fotométer:

A PF-3 fotométer használata gyorsabbá és pontosabbá teszi a mérési eredmény leolvasását, könnyebbé a kezelést. A memóriában tárolt adatok a készlettel együtt szállított díjmentes szoftver segítségével könnyedén importálhatók PC-re, vagy laptopra. A robosztus, IP67 védettségű PF-3 fotométer igazi segítőtárs a terepen, a magyar menü és az ikonok a gyors kezelést segítik.

Cikkszám: M934.220 Kategóriák: , , , Címke:

Leírás

A talajvizsgáló koffert a laboratóriumban vagy terepen végzett talaj-analízis gyors, egyszerű és megbízható végrehajtására fejlesztették ki. Az analízist megelőzően a talajban lévő komponenseket kalcium-klorid (CaCl2) oldattal, ill. kalcium-acetát-laktát (CAL) oldattal végzett extrakcióval oldott formába kell hozni. A kioldó oldatokat a készlet tartalmazza.
Ez a talajvizsgáló koffer egy komplett kivitelű mini laboratórium,  melynek alkalmazásával, - kémiai ismeretek nélkül is - bárki biztos analízis értékek birtokába juthat. Ez a hordozható laboratórium tartalmazza talajkivonatok készítéséhez és a méréshez szükséges összes reagenst, eszközt és tartozékot a termőtalaj tápanyag-tartalmának vizsgálatához:

QUANTOFIX tesztcsíkokMérési tartományok
Nitrát/nitrit10-500 mg/l NO3- / 1-80 mg/l NO2-
VISOCOLOR ECO tesztek
Ammónium0,1-2,5 mg/l NH4-
Kálium2-15 mg/l K+
Nitrát4-60 mg/l NO3-
Foszfát0,6-15,0 mg/l
pH-Fix tesztcsíkok
pH2,0 - 9,0

További információk

Mért paraméterek

, , , ,