VISOCOLOR „Környezetvédelmi” koffer

A környezetvédelmi koffer egy rendkívül univerzálisan használható minilabor mérőkészlet, melynek alkalmazásával a legfontosabb vízminőségi- illetve környezetszennyező paraméterek meghatározása hajtható végre, közvetlenül a mintavétel helyszínén. Használata egyszerű, különösebb előképzettséget nem igényel, a készlet lelke az új fejlesztésű PF-12Plus fotométer, mely kis méretben nagy tudást és pontosságot hordoz, akkumulátoros vagy hálózati üzemben, választhatóan.

Cikkszám: M914.353 Kategóriák: , , , Címke:

Leírás

A fotométer kezelése rendkívül egyszerű, menüje magyar nyelvű, több, mint 100 előre programozott mérési módszert tartalmaz, így az előzetes oldatkészítés és kalibráció tejesen szükségtelen. A kiválasztott módszer bebillentyűzése után automata motoros mechanika állítja be a szükséges hullámhosszt, beépített óra méri a reakcióidőt és bőséges kapacitású beépített memória tárolja a mérési eredményeket, melyek azután a díjmentes, vele szállított szoftver segítségével USB csatlakozón át PC-re vihetők. Az adattárolás GLP-konform, megfelel a legmodernebb elvárásoknak is. Egy-egy mérés során rögzítésre kerül a mintavételi hely (ezek listája a memóriában tárolható), a dátum, idő, hígítás, paraméter, mértékegység (mely sok esetben választható, pl.: NH3, NH4, NH4-N, ill. mg/L, g/L, kg/ha, stb.). A legújabb fejlesztés: minden méréskor szimultán ellenőrzésre kerül a minta zavarossága, mely komoly hibaforrás lehet. Ha a minta túl zavaros (határérték beállítható), azonnal figyelmezteti a kezelőt.

A tesztek használatát a piktogrammos kezelési útmutatók teszik igazán egyszerűvé. Haladó felhasználók akár 50 saját receptet is rögzíthetnek a fotométerben. A koffer szett számos praktikus kiegészítőt tartalmaz, mint hőmérő, műanyag edények, fecskendők, stb.

VISOCOLOR ECO és HE tesztek
ECO Ammónium 150,5 - 8,0 mg/l
ECO Vas0,1 - 2,0 mg/l
ECO Nitrát1 - 80 mg/l
ECO Nitrit0,02 - 0,50 mg/l
ECO pH4,0 - 9,0
ECO Foszfát0,2 - 5,0 mg/l
HE Karbonát keménység C200,1 mmol/l vagy 0,5 °d
HE Összes keménység H20F0,1 mmol/l vagy 0,5 °d

További információk

Mért paraméterek

, , , , , , ,