AQUADUR / AQUADUR Sensitive

Az AQUADUR ® tesztcsíkok a vízkeménység gyors és egyszerű meghatározására szolgálnak. Az egyszerű “mártsa be és olvassa le” végrehajtás valamint az intenzív zöldből vörösre történő színváltozás megbízható eredményeket biztosít másodperceken belül.

A víz keménységét a vízben jelenlévő kalcium- és magnézium illetve ezek sói okozzák. A vízkeménység fontos szerepet játszik a mindennapi életben és a különböző ipari alkalmazásokban. A kemény víz hátrányosan befolyásolhatja az élelmiszerek ízét és megjelenését.

A kemény víz meggátolja a tisztítószerek/szappan felhordását, ezért több tisztítószert kell alkalmazni, hogy azonos tisztítási eredményeket érjék el, mint egy lágy víz esetében. Ezenkívül a kemény víz lerakodást/meszesedést okozhat, és ezáltal károsíthatja a gépeket, berendezéseket, csöveket vagy fűtőegységeket.
Számos iparágban a vízkeménység a folyamatvezérlés fontos paramétere, és folyamatosan ellenőrzést kíván.

Az AQUADUR® vízkeménység tesztcsíkok az Ön egyedi igényeihez igazodóan különböző színskálákat és csomagolási lehetőségeket kínálnak. Az egyenként csomagolt kiszerelés például promóciós célra is alkalmas, hogy tájékoztassa ügyfeleit egy esetleges a vízlágyító szükségességéről.

Az AQUADUR® vízkeménységű tesztcsíkok ideális választás a vízkeménység gyors, egyszerű és megbízható meghatározására.
Általában a vizet gyakran egyszerűen “lágy” vagy “kemény” víznek minősítik.

USA vízkeménység (ppm)Német keménységi fok (nk)Jelentése
50 ppm alatt0-4 nknagyon lágy
50-120 ppm4-8 nklágy
120-240 ppm8-18 nkközepesen kemény
240-360 ppm18-30 nkkemény
360 ppm felett30 felettnagyon kemény